csillagjáró

Gondolataim a gyermekeimről és közvetetten a gyereknevelésről. Nincs szándékomban rendszerezni, bölcsnek lenni. Ami számomra fontos a jelenlét.

Címkék

Utolsó kommentek

Hogyan örülnek egymásnak a fiúk?

2013.11.04. 23:50 - ancs

Ma megyek Milánért, sok gyerek körülöttünk, mindig nagy vidámság, ha délidőben betéved egy anyuka. Látom, hogy a fiam jókedvűen belerúg Kristófba. Jól nevelt szülőhöz mérten komolyan megdorgálom. Mostanában szokása, hogy rugdos. Bementünk Szolnokra és séta közben gondoltam előveszem ezt a témát. Kérdezem, hogy mi volt az a rúgás, miért csinálta. Néz rá, nem szól. Mérges voltál, vagy örültél? - faggatom tovább. Örültem. Ekkor kapcsoltam, hogy mi is történik. Egy évvel ezelőtt amikor az örömét akarta kifejezni, odaszaladt a kijelölt célponthoz és megölelte. Aztán már tavaly, a Kristóf húzódkodott, másfél évvel idősebbként neki ez már ciki volt. Mostanra ő is rájött, hogy a fiúk nem ölelkeznek. Ő pedig továbbra is örül Kristófnak, de hát akkor hogyan is fejezze ezt ki. És itt a bökkenő, amikor rádöbbentem,hogy én magam sem tudom jó tanáccsal ellátni. Mit is csinálnak a fiúk, amikor örülnek egymásnak. és mondjuk nincsenek helyzetben, hogy elrohanjanak játszani? A levegőbe feldobott kérdésem: hogyan örülnek a fiúk egymásnak?  

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr205615101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása