csillagjáró

Gondolataim a gyermekeimről és közvetetten a gyereknevelésről. Nincs szándékomban rendszerezni, bölcsnek lenni. Ami számomra fontos a jelenlét.

Címkék

Utolsó kommentek

Terek

2011.12.20. 00:59 - ancs

Péntek este, a Madárdal zenekarnak van karácsony esti találkozója. Szerencsétlen módon olyan termet kaptunk, ahol sok az üres tér. A terem felében székek, szinpad, és ott tátong a nagy üres tér. Nem kell sok tapasztalat hozzá, hivogató ez a tér a kismanóknak. 15 perc után már 6-7 gyerek rohangál, tölti ki, rajzolja tele a mozdulataival ezt a teret. Hiszen ilyenek ők, hogy mindent ki akarnak tölteni, amit szabadon hagynak  a felnőttek. Tereket akarnak, ahol nincsenek előre írt szabályok, viselkedési formulák, pusztán rájuk van bízva, hogy mit is tegyenek vele.

Aztán másnap Makám koncert. A nézők többsége elfelejtett eljönni. Talán a vásárlás hevében , elmaradt a lélek felkészítése az ünnepre. Mindenesetre most is sok tér maradt, s a helyzet ugyanaz lett. Volt mit teletölteni, jó zeneszó mellett. Milánnak azóta kedvence a Makám, s amint meghallja ugyanazokat a zenéket, mint a koncerten, már indul be, táncolnak a lábai. Szinte akaratlanul is viszik. Mondja, hogy "anya zenét, mint a koncerten!" 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr233477027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása